digitalLIFE4CE: CEDHES Hub Rijeka

Projekt „digitalLIFE4CE – Digital Life for Central Europe“ nastoji učiniti središnju Europu zonom izvrsnosti za razvoj i primjenu digitalno integriranih sustava u zdravstvu. Stvaranje prilagodljivih i na rješenje orijentiranih modela suradnje omogućit će stvaranje novih digitalnih rješenja  u zdravstvu kroz povezivanje i prenošenje inovacija između zdravstvenih institucija, poslovne i znanstvene zajednice.

Projekt „digitalLIFE4CE“ okuplja 7 regija Središnje Europe i njihove vodeće predstavnike i institucije. Zajedničko rješavanje složenih izazova digitalizacije omogućit će stvaranje i provedbu cjelovitih rješenja za primjenu u zdravstvu i medicini. Poseban fokus je na poticanju primjene inovativnih rješenja složenih digitalno integriranih zdravstvenih sustava za čiju uspješnu primjenu je nužno prevladavanje ograničenja regionalnih ili nacionalnih pristupa odnosno uspostava transnacionalne suradnje.

CEDHES Hub Rijeka

Znanstveno tehnologijski Park Sveučilišta u Rijeci (STEP RI) u sklopu svog CEDHES huba je usmjeren na uspostavu centra za transfer znanja i tehnologije, kako unutar svoje regije, tako i šire, između regija Središnje Europe. U sklopu pilot akcije, STEP RI provodi aktivnosti razvoja i implementacije organizacijskog i informatizacijskog sustava za KBC Rijeka, koji je i pridruženi partner na projektu digitalLIFE4CE. Kako bi se ova aktivnost provela što uspješnije, STEP RI aktivno surađuje s dva partnera iz Njemačke, Healthy Saxony – VFG e.V. i Gesundsheitsforen Leipzig GmbH. Ova suradnja usmjerena je na prijenos znanja & tehnologije iz Leipziga (Njemačka) u Rijeku (Hrvatska). Osim toga, za potrebe ovog pilota i njegove implementacije, STEP RI intenzivno surađuje sa Sveučilištem u Zagrebu Fakultet za elektrotehniku, te s Tehničkim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, kako bi kreirali manual/vodič koji će služiti KBC Rijeka za razvoj i implementaciju novog sustava, a bit će pripremljen na način da služi za prijave na različite fondove kako bi se predloženo rješenje moglo financirati. 


 

 NOVOSTI

2019

NOVOSTI IZ RIJEKE

OVDJE MOŽETE PRONAĆI NAJNOVIJE INFORMACIJE O ZBIVANJIMA U NAŠEM CEDHES HUBU


2019

DOGAĐANJA U RIJECI

UPOZNAJTE NAS NA SLJEDEĆIM DOGAĐANJIMA


KONTAKT

STEP Ri

VODITELJICA PROJEKTA

Ana Marković Čunko

amcunko@uniri.hr

Project Budget

Total Budget: 1.551.182,37  Euro

ERDF co-Financing: 1.274.752,00 Euro