digitalLIFE4CE: CEDHES Hub Györ

CEDHES Hub Györ

A digitalLIFE4CE projekt új, innovatív megoldásokat keres az integrált digitális egészségügy számára. Az egészségügyi rendszer fregmentáltsága és a releváns szereplők közötti alacsony szintű együttműködés negatívan hat a regionális szervezetekre, szolgáltatókra, s végső soron az állampolgárokra is nemcsak Magyarországon, de Közép-Európa több régiójában is. Ezen nehézségek csökkentése érdekében a projekt célja a releváns döntéshozók, a kutatás-fejlesztési szakértők és egyéb releváns szereplők bevonása az együttműködésbe.

Egy új keretrendszer kidolgozásán fognak a szereplők együtt dolgozni, hogy: a döntéshozók számára bemutassák az elérhető megoldásokat és azok hatásait az egészségügy területén; a technológiai megoldásokat kínálókat együttműködésre invitálják; a lakosság számára pedig új alkalmazásokat és technológiákat tesz elérhetővé. Ezen túlmenően a projekt keretein belül felkutatásra és bemutatásra kerülnek olyan jó gyakorlatok úgynevezett „Egészségügyi Szakértői Pontokon”, amelyeket más régiókban az egyes szereplők már aktívan alkalmaznak. Fontos továbbá ezen innovatív megoldások implementálási lehetőségeinek a felmérése is.

A szombathelyi am-LAB (www.amlab.hu) a magyarországi Egészségügyi Szakértői Pont, melynek fő feladata a nyugat-magyarországi régióban az elérhető technológiák bemutatása, különös tekintettel a digitális egészségügyben alkalmazható eszközökre és eljárásokra. Az am-LAB rendelkezik azon technológiai eszközökkel, amelyek alkalmazása jelentősen az egészségügyben is eredményesen és sikeresen alkalmazhatóak:

3D nyomtatók

3D scanner

Önjáró targonca

Robotkar

Termékfejlesztés

Termék-vizualizáció – prototípus-gyártás

Kiterjesztett valóság – HoloLens

pályaorientáció

 

Az eszközök bemutatása folyamatosan zajlik különböző célcsoportok számára. Cégek, iskolák, hazai- és nemzetközi projekt partnerek tekinthetik meg az egyes gépeket, próbálhatják ki az eljárásokat, és tréningeken keresztül ismerhetik meg nemcsak az alapvető működésüket, de az egyes technológiákban rejlő lehetőségeket is.

Iskolás diákok és tanárok folyamatosan ismerkednek meg ezekkel a jövőben alkalmazandó technológiákkal: ez segíti egyrészt az ismeretterjesztést, mind pedig a pályaorientációra is jelentős hatással bírhat akár a technológiai, akár az egészségügyi vonalon.

 

A Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai karának szombathelyi képzési központjával együttműködési keretrendszert dolgozunk ki, amelyben az elméleti és technológiai tudást szeretnénk ötvözni: a hallgatókkal közösen új tudásanyagot dolgozunk ki az egyes eszközökre, amelyek számukra és a régió számára is hasznos lehet. Közös rendezvényeken és workshopokon kívánjuk majd bemutatni az elért eredményeket a nyilvánosság számára. NEWS

2019

News from Györ

Learn here about the recent developement of our CEDHES HUB


2019

Events in Györ

Meet us here


CONTACT

Pannon Business Network

Ákos Éder

akos.eder@pbn.hu

+36 30 703 3006

Project Budget

Total Budget: 1.551.182,37  Euro

ERDF co-Financing: 1.274.752,00 Euro