BEST PRACTICE TRANSFER TOOL

A partnerek elvégezték a HBA-k irányításának nemzetközi jó gyakorlatainak elemzését, valamint helyszíni bejárásokat valósítottak meg a projektben részt vevő egyes régiók (Szlovákia, Ausztria és Olaszország) legjobb gyakorlatainak meglátogatása keretében. A jó gyakorlatok kiválasztása és elemzése az együttműködés keretében előre meghatározott paraméterek és adatlap által történt. A partnerek mindezek során megalkották a jó gyakorlatok jegyzékét.

Ezután a partnerek meghatároztak és kifejlesztettek egy átviteli eszközt a jó gyakorlatok átadásának nyomon követésére, értékelésére, ami használható monitorozásra, következtetések levonására, valamint a transznacionális és helyi irányítási politikák véglegesítésére.

Az átviteli eszköz egy Microsoft Excel (.xls) fájlon alapuló webes alkalmazás, amely egy, a felhasználó különböző válaszlehetőségeit ötvöző környezetben értékeli az adott jó gyakorlat – egy másik környezetbe történő – átruházhatóságának kritikus tényezőit és költségeit:

  • az eszköz a projekt keretében kiválasztott és megcélzott jó gyakorlatok készletét tartalmazza, a felhasználó pedig adatokat tölthet fel egy adott HBA-ra vonatkozólag a felületen;
  • az átviteli eszköz ezután kiválaszt néhány jó gyakorlatot, és a felhasználó az egyes jó gyakorlat részletes adatlapjára léphet;
  • az eszköz a felhasználói HBA-ról is számos információt tartalmaz, továbbá a felhasználó beilleszthet adatokat a jó gyakorlatról, és az eszköz értékeli a HBA és a jó gyakorlat közötti kompatibilitást.

Az átviteli eszköz nem igényel speciális IKT-kompetenciákat vagy kifinomult adatokat, csupán 3 előfeltétel teljesülése szükséges a használatához:

  • legyen a szemünk előtt egy konkrét, menedzselendő HBA;
  • legyen a szemünk előtt néhány cél vagy lehetőség, amit az adott HBA-ban meg tudunk valósítani;
  • határozzuk meg azoknak a prioritásoknak a listáját, amelyek az eszköz használatához vezethetnek.

A weboldalon megtalálhatja a Jó gyakorlatok jegyzékét és a Jó gyakorlat átviteli eszközt (valamint annak használati útmutatóját, amelyet magában az eszközben is megtalálhat, ha letölti azt).

BEST PRACTICE INVENTORY

BEST PRACTICE TRANSFER TOOL

MANUAL FOR USERSHome | English Version