Palazzo del Podestà - Olaszország

Palazzo del Podestà a másik olaszországi jógyakorlat, amit be szeretnénk mutatni önöknek.

                                                                           1

A 90-es évek elején a Velencei Kutatócsoport (E. V. R.) a BB AA. AA. és Velence városának tudományos irányítása alatt egy kiterjedt régészeti kutatás operatív tagja lett a malamoccoi templom területén.

                                                                           2

Az ásatást a talapzat statikus és szerkezeti ellenőrzésével kezdték a helyreállítás során. Ebben a szakaszban az ereklye alatt az ősi padlók átfedéseit és a középkori szerkezetek jelenlétét tárták fel. Az abból eredő régészeti kutatások megtalálták az első Podestà-palota maradványait, valamint számos régészeti lelet került elő, és ablak nyílt a hozzájuk kapcsolódó valamikori életre is.

                                                                           3

A 2008/2009-es években, az akkori Lido és Pellestrina Kerületi Tanács érzékenységének köszönhetően, rendelkezésre álltak források az első állandó kiállítás elkészítéséhez, amelyet a helyi lakosság erőteljesen igényelt, üdvözölve az ásatások legújabb eredményeit.

                                                                           4

Még a Palazzo del Podestà vagy más néven a Pretorio szárnyát elfoglaló installációt is átszerkesztette az E.V.R. amely referencia- és beléptetési ponttá tette a malamocchinoi terület újjáélesztésének és megismertetésének komplex projectje keretében, vezetett látogatásokat szerveznek az ókori faluban. Mihelyt a projekt új erőforrásokhoz jutott, a második szoba előkészítését - az elsővel együtt -, amelyben más jellegű leleteket tettek elérhetővé a nyilvánosság számára, elhalasztották.