A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ MAGYARORSZÁGON

,

Az ország nyugat-dunántúli része, amelyet a szlovén, az osztrák és a szlovák határ karélyoz, klasszikus vidéki terület, amelyet a naivitás jellemez.
A színes természet - hegyek, folyó-völgyek, erdők, rétek, szántók és tavak mellett - a hely az ősöktől származó örökség miatt válik egyedivé. Az apró településeket az élénk természeti és kulturális örökség köti össze, de ennek a történelmi régiónak az emlékeit számos kisváros is őrzi. 

A barátságos kis falvak gondosan őrzik a népi építészet maradványait, a falvak pedig a gyönyörűen felújított parasztházakban várják a vendégeket.
A vidéki házak, haranglábok, szőlőskertek kóstolót nyújtanak a paraszt kultúra mindennapi életéből. A tipikus népi hagyományok, például a farsangi rönkhúzás, a májusfa állítása és a tánc, az aratási verseny, a szüreti mulatságok vagy más versenyek mind mind szórakoztató programok, nem csak
a helyieknek, hanem az ide érkező turisták számára is. 

A római műemlékek, az Árpád-kori templomok, a több száz éves várak mind virágzó kultúrát mutatnak. A terület fontos történelmi események és híres személyiségek otthona is.  

A cikkben szereplő információk és a fényképek a Nyugat Pannon Regionális és Gazdaságfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. által készített, "ÉLŐ NÉPHAGYOMÁNYOK - NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ (HU), szellemi kulturális örökség" című kiadványból származnak. 

Az ARTISTIC projektben a nyugat-dunántúli régiót a  Nyugat Pannon Regionális és Gazdaságfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.képviseli.