A PILOT TEVÉKENYSÉGEK ALAKULÓBAN VANNAK
KÖZÉP-EURÓPA 8 RÉGIÓJÁBAN

A szellemi kulturális örökségi projektek valorizációjának támogatása érdekében a 8 ARTISTIC terület mindegyikében helyi SZELLEMI KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG irodákat nyitottak meg, amelyek a helyi szereplők számára eszközöket és szolgáltatásokat kínálnak az SZELLEMI KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG kezdeményezések fenntarthatóságának növelésére.

Az egyes SZELLEMI KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG irodák tevékenységét a Mediator koordinálja, amelyet a helyi hálózatok megerősítésére, a helyi munkacsoportok tevékenységeinek felélénkítésére, az SZELLEMI KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG potenciáljának a régiókban történő előmozdításának támogatására, valamint új kulturális projektek létrehozására és végrehajtására választanak. A képzett üzemeltetők támogatják a lakosságot, egyesületeket, szövetkezeteket, vállalkozókat az SZELLEMI KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG érvényesítésére ötletek kidolgozásában, projektek kidolgozásában, tevékenységek tervezésében és az összes dokumentum elkészítésében, amelyekkel az állami vagy magánbefektetőket bevonzhatják.

Az egyes ARTISTIC régiókban meghirdetett nyílt pályázati felhívásokban a helyi egyének, egyesületek, szövetkezetek és vállalkozók számos érdekes ötletet nyújtottak be a szellemi kulturális örökség megélhetésének fenntartására.

Összesen 64 projektjavaslatot választottak, amelyeket a helyi SZELLEMI KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG-irodák támogatni fognak az ARTISTIC projekt keretében létrehozott eszközök és szolgáltatások felhasználásával, hogy segítsék őket a finanszírozási szakasz megkönnyítésére alkalmas üzleti terv kidolgozásában.

A felajánlott támogatás kulcsszerepet játszik az egyes kezdeményezések finanszírozási formájának kiválasztásában, és 40 kezdeményezésük népszerűsítésében a helyi és transznacionális közösségi finanszírozási kampányok segítségével. Ezeket, a kiválasztott SZELLEMI KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG-projektek vonzerejének tesztelése és a megvalósításuk folytatása miatt indítják el.

Ha többet szeretne tudni az ARTISTIC pilot tesztelésekről, lépjen kapcsolatba a helyi SZELLEMI KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG irodákkal: