ALMA NAP A KELET ELBÁN TÚLI TERÜLETEN

.

FÉNYKÉP: EAST ELBIA ASSOCIATION

2007/2008-ban az Arzberg közösség és partnerei egy üresen álló egykori gazdaságot kalandterületté alakítottak - ez az „Alte Bauernhof Kathewitz” (Régi Kathewitz Farm) megszületését eredményezte. Idilli helyen, a csupán tizenkét lakosú kerületben található, az „Alte Elbe Kathewitz” természetvédelmi terület mellett. Számos régi tárgy emlékeztet a múltra a kocsmában, ami valaha disznóól volt; van egy nappali, amely az 1960-as évekre nyúlik vissza, és a konyhában van egy régi sütő, amelyet a Kathewitz sütőcsoport szívesen használ sütemények, sütőtök és kenyér sütésére. Ezen felül, a padlástérben
a 2002. évi Elbe-árvízra emlékező kiállítás hívogatja a látogatókat, valamint egy fából készült terem, amely mintegy 80 látogató számára biztosít helyet, kulturális rendezvényekre kínál lehetőséget.

A múzeum területe a modern és vonzó kültéri színpadi, grillező sarokkal és ülősarokkal, különféle eseményekre vonzza a vendégeket. Az Alma nap
a kelet Elbán túli területen egy érdekes, évenként megrendezett fesztivál, amelyet 2014 óta rendeznek itt. Hat óra hosszan tart október 3-án, a német nemzeti ünnepen. Itt az alma van a figyelem középpontjában: kóstolás, kiállítás, ismerkedés, almáspite, almalé és almapálinka - minden a németek kedvenc gyümölcse körül forog. A régi, majdnem elfeledett almafajtákat is itt mutatják be. További kiemelt eseményekkel a kathewitiz sütőcsoport és partnerei kínálnak érdekes, élményekkel teli napot a közelről és távolról érkezett vendégeknek.

A cikkben szereplő információk és a fényképek a „ Kelet Elbán túli terület, Ostelbien szellemi kulturális örökség” című kiadványból származnak, amelyet a b&s consulting and training for the rural area GmbH készített az „ARTISTIC” projekt részeként.