AZ ENTRIBU-RÓL

                                                           

                     

Az Entribu egy, a felhasználók által generált tartalomtároló funkciókkal rendelkező platform: lehetővé teszi mind az erőforrások nyilvános, mind magán hozzáférését és pontos keresést, annak érdekében, hogy megtalálják a felhasználók igényeinek leginkább megfelelő anyagot.
Az Entribù-t a T2I (az ARTISTIC projekt vezető partnere) hozta létre a start-up tevékenységeket támogató korábbi projektjeiben. Az Entribù egy olyan tárhely, amely az interneten hasznos információkat rendez egybe az induló vállalkozásokról, a képzésekről, a finanszírozási lehetőségekről, a bevált gyakorlatokról, a sokatmondó modellekről stb. Azok a vállalkozók és kezdő vállalkozók, akik választ akarnak keresni a problémáikra / kérdéseikre, az Entribù anyagokban található sikeres esetek segítségével megtalálhatják azokat. Megoszthatják tapasztalataikat és hozzájárulhatnak a gyakorlati közösség létrehozásához. Az Entribù többnyelvű platform: automatikusan átvált a böngésző nyelvére, különben az alapértelmezett nyelv az angol.

           

Az ENTRIBU fő céljai

Ennek a platformnak a fő céljai:

• támogassa az induló vállalkozásokat annak érdekében, hogy képesek legyenek szembenézni az első kihívásokkal, amikor információt gyűjtenek és választanak ki a társaik által jóváhagyott adatkészletekből, gazdasági, bürokratikus, pénzügyi és marketing kérdésekkel kapcsolatban;

• szolgáltatások és eszközök biztosítása az induló vállalkozások és a leendő vállalkozók számára a szellemi tulajdonjogok védelméről, a kommunikációs stratégiákról, a finanszírozási lehetőségekről és így tovább;

• az értékes tartalom közös létrehozásának támogatása tömegforrás-megközelítéssel, amely lehetővé teszi a tartalom folyamatos frissítését.

A tömegforrás-megközelítés értéke

Az online tartalom gazdagsága és hozzáférhetősége, valamint az induló vállalkozásokkal kérdésekkel kapcsolatos tapasztalatok sokfélesége „gyakorlati közösségeket” hoz létre, amelyek a „tömegforrási” környezetnek köszönhetően fokozhatják az együttműködést és elősegíthetik az információ és tartalom cseréjét.

A közösségi keresés olyan eszköz, amellyel a gyakorlati közösség megoldhatja az adatgyűjtés problémáit, elkerülve azt, hogy egyetlen szerkesztőség legyen, és az információs munkaterhelés kezelésének nehézségei is csökkennek. Ez a megközelítés jobb lehetőségeket kínál az azonos célú emberek tudásának a megosztására. Ezenkívül, az ismeretek megosztása az egyformák között, lehetővé teszi számukra az új lehetőségek felkutatását.

Egyszerűen használhatja az Entribù-t

A felhasználók feltölthetnek és letölthetnek tartalmat. Mint ahogy fent kifejtettük, logikája wiki-közösség alapú. A mögöttes filozófia: „Tegyen meg mindent, és kapcsolódjon a többiekhez” - ez azt jelenti, hogy a tartalom nagy része a közösség hozzájárulására épül; néhány tartalom közvetlenül elérhető a platformon, mások külső forrásokhoz vezetnek, amelyeket maga a közösség tagjai választanak ki.

 

FOGJON BELE