Aktivna arheologija

Predstavitev še enega primera dobre prakse iz Italije. 

Studio D Archeologia Didattica Museologia je kulturno združenje, specializirano za komunikacijo in muzejsko poučevanje z aktivnimi tečaji in delavnicami, ki segajo od prazgodovine, starodavnih Benečanov, do rimske, zgodnjekrščanske in poznoantične dobe, pa vse do Srednjega veka.

                                                                           Studio

Dejavnosti so naslovljene predvsem na šole oziroma na vse, ki želijo muzeje, zgodovino in arheologijo doživeti kot protagonisti v spremstvu strokovnjakov za poučevanje zgodovine. Program se posodablja iz leta v leto, glede na usmeritve posameznega muzeja se ga prilagaja glede na potrebe. Še posebej so dobrodošli invalidi, ki lahko uživajo v orodjih in storitvah, ki so jih zasnovali prav zanje.

Studio D spodbuja izobraževanje in sodelovanje lokalnih skupnosti pri varovanju in posodabljanju arheološke zbirke dediščine referenčnega ozemlja vsakega muzeja, v katerem deluje, spodbuja mreženje z drugimi muzeji in prispeva k odkrivanju odličnosti in edinstvenosti v turizmu. Vse dejavnosti izvajajo strokovnjaki z dolgoletnimi izkušnjami.

Želite izvedeti več? 

Obiščite spletno stran: http://www.studiodarcheologia.it/info/home