O ENTRIBU PLATFORMI

                    

Entribu je platforma z množično generiranimi vsebinami: omogoča tako javni kot zasebni dostop do virov in natančno iskalno izkušnjo, da bi našli gradivo, ki najbolje ustreza našim potrebam.

Entribù je ustanovil T2I, vodilni partner projekta ARTISTIC, v preteklih projektih za pospeševanje start-up aktivnosti.  Entribù je vir koristnih informacij, ki jih splet ponuja, o izobraževanju, usposabljanju, možnostih financiranja, najboljših praksah, modelih pripovedovanja zgodb, itd.
Podjetniki in start-upovci, ki si želijo poiskati odgovore na težave/vprašanja jih lahko najdejo na Entribù-jevi platformi ter si z njimi pomagajo. Prav tako lahko delijo svoje izkušnje in prispevajo k praksam skupnosti. Entribù je večjezična platforma: avtomatično se preklopi na jezik brskalnika, sicer je privzeti jezik angleščina. 

          

Glavni cilji ENTRIBU patforme:
• podpirati start-up podjetja, da se bodo lahko spoprijela s prvotnimi izzivi zbiranja in selekcioniranja informacij o gospodarskih, birokratskih, finančnih in trženjskih vprašanjih;
• zagotavljanje storitev in orodij za star-up podjetja in potencialne podjetnike o zaščiti pravic intelektualne lastnine, komunikacijskih strategijah, možnostih financiranja itd.
• podpirati soustvarjanje dragocenih vsebin preko množične skupnosti, ki omogoča stalno posodabljanje vsebin.
Vrednost množičnega pristopa

Bogastvo in dostopnost do spletnih vsebin ter veliko različnih izkušenj, povezanih z start-up problemi, ustvarja in omogoča "skupnosti praks". Le-ta lahko zahvaljujoč "množičnemu okolju" izboljša sodelovanje za izmenjavo informacij in vsebin.
Množični viri informacij lahko služijo kot pomoč za reševanje težav pri zbiranju podatkov, pri čemer se lahko izognemo posameznemu uredništvu in težavam pri upravljanju z veliko informacijami. Ta pristop daje boljše možnosti in omogoča izmenjavo znanja med ljudmi, ter omogoča enake možnosti za vse pri prepoznavanju novih priložnosti.

Enostavna uporaba Entribù-ja
Uporabniki lahko nalagajo in prenašaj različne vsebine. Kot že omenjeno, celotna logika Entribu portala temelji na »wiki-skupnosti«. Filozofija, ki stoji za tem, je: "Dajte vse od sebe in se povežite z ostalimi" - to pomeni, da večina vsebine temelji na prispevku skupnosti; nekatere vsebine so na voljo neposredno na platformi, druge pa vodijo do zunanjih virov, ki jih izberejo člani skupnosti sami.

PA ZAČNIMO